Kristiansund SK

OM OSS

Vår nyoppstartede klubb så dagens lys 1. juli 2017. 

Kristiansund Svømmeklubb er en sterk og samlet svømmeklubb med stor svømmeskoleaktivitet, har tilbud til de med behov for tilrettelegging, utvikler rekrutter og lar aktive svømmere fra Kristiansund og omegn trene på alle nivåer.

Vi har flere dyktige instruktører, og vi har drevet med svømmeopplæring i mange generasjoner. Det er viktig for oss at barn og voksne er trygge i vann. Vi gjør vårt beste for at våre medlemmer skal trives på trening og lære seg å svømme med bra teknikk.

Å kunne svømme riktig kan være livsviktig. Her på kysten kan vi komme ut for en situasjon, hvor det er behov for selvberging. Vi har også et godt treningsmiljø og tilbud for alle aldersklasser.

Hvem er vi

Kristiansund Svømmeklubb ble etablert 1. juli 2017, og samlet aktive svømmere, rekrutter, kursaktivitet, trenere og ledere til et felles svømmemiljø i Kristiansund. 

IL Norodd stilte seg positive til dette og det ble gjort avtale i juni 2017 om at medlemmer fra IL Norodd svømmegruppe sammen med medlemmer fra Kristiansund Svømme- og Livredningsklubb gikk sammen i nye Kristiansund Svømmeklubb.

Kristiansund SK har som målsetting å være den ledende svømmeklubben i regionen både i bredde og topp. Det er en målsetting å ha svømmere som kan hevde seg på nasjonalt- og internasjonalt nivå og et bra helsetilbud til unge og voksne. Vi har alltid fremmet kameratslig samvær og kultur.

Stiftelse

KSLK var den første svømmeklubben i Kristiansund og ble stiftet 14. juni 1922. Formålet med klubben var å:

a. Virke for utbredelse av svømming og livredning
b. Skaffe befolkningen tilgang til havet.
c. Fremme kameratslig samvær.

100 års jubileum

Vi nærmer oss 100 år med svømming i Kristiansund. Se avis utdrag fra 1972.