«Kristiansund SK er nesten som en familie»

Deltagerene László Péter Tolnai, Rolf Andreas Skeide og Vilde Tønder Dahlen har deltatt på kristiansund open i helgen 20. – 22. Oktober 2017. Vi tok en prat med de på Lørdag 21. under stevnet.

László Tolnai

Laslo (László) var så langt fornøyd med plasseringene sine, men ønsket seg bedre tider. Han hadde igjen å svømme 2 superfinaler, hvor han håpet på et bedre resultat. Ønsket var å klare noen UM krav, for det er noe han har veldig lyst å dra på. Formen var bra, men det ble ikke noen UM tider denne gangen.

Laslo går første året på Atlanten hvor han studerer Studiespesialisering (Almenfag). Han trener hver dag, Tirsdag og Torsdag trener han to ganger. Hvis han fortsetter slik, blir det kanskje en kvalifisering snart; og definitivt mange senere.

– «Jeg tror jeg forventer litt mye av meg selv.»

Avslutter Laslo med.

Rolf Andreas Skeide

Rolf var stort sett fornøyd med prestasjonen på stevnet så langt. Alle tidene var ca. et sekund bedre enn de var for 14. dager siden.

– «Det er vanskelig å sette personlige rekorder når en kommer i denne Alderen. Det gjelder å sette seg realistiske mål. Jeg tror to av tidene var årsbeste og det er veldig bra.»

Han skulle fortsatt svømme 50 bryst og en stafett på Søndag. Han hadde tro på at det skulle gå bra og han følte at kroppen virker ganske bra.

Rolf prøver å få trent i vannet 3-4 fire ganger i uken. I tillegg til det, så sper han på med litt alternativ trening som jogging og styrketrening.

Rolf jobber som fastlege på sentrum legesenter, der møter han hele spekteret av pasienter. Han jobber en del med problematikken rundt overvekt, sukkersyke og høyt blodtrykk. Forebyggende arbeid og livsstilsveiledning er noen av vektøyene han har i verktøy kassen på jobb. Det hjelper på at han også er et godt forbilde for pasientene sine.

Vil du anbefale svømming?

– «Svømming er en fantastisk fin trening, fordi at det er relativt lite belastning på gamle kropper og det er noe en kan holde på med lenge. Lite belastningskader.»

Rolf drev med svømming til han var 16 år, så ble han lei og sluttet. Etter 37 år startet han igjen og har «fantastisk» glede av det siden. -Det er gøy å møte unge folk å se de ha fremgang. Sier han.

– «Svømming er for hele livet og det er livredning»

Avslutter Rolf med.

Vilde Tønder Dahlen

Vilde studerer på Atlanten videregående. Hun hadde stoppet å trene i en periode. Nå trener hun for å komme seg tilbake i gamet. 

Hun ble positivt overrasket over hvordan det gikk i dag, men hun hadde lite tro på personlig rekord i superfinalen. Hun har ikke trent så mye som før og da er det vanskelig. Planen framover er å bli bedre enn hun var da hun stoppet å trene.

Hun har prøvd mange idretter, men svømming må være en veldig bra sport; fordi det er den eneste sporten hun ikke har blitt lei av. Sier hun.

«Svømming er også veldig bra, fordi det er nesten som en familie.»

Avslutter Vilde med.

Øk synligheten vår på sosiale medier: